fbpx

Бременост

ishrana-vo-bremenost

Искористете го богатството на сезонските намирници   Септември е период од годината кога на тезгите на пазарите се застапени многу разновидни плодови од природата кои обилуваат со бројни хранливи состојки.   Автор: Билјана Божовиќ   Исхраната во текот на бременоста одамна престана да биде под диктат на онаа старата, некогаш задолжителна, реченица: Мораш повеќе да јадеш затоа што сега јадеш за двајца! Иако е неспорен фактот дека енергетските потреби на организмот...

Read More