fbpx

destka koza Tag

psorijaza-problematicna-koza

Опасност за целиот организам   Ова заболување може да настане во кој било период од животот, но најчесто се јавува помеѓу 10 и 20 година. Заболуваат подеднакво и мажи и жени, но забележано е дека порано се јавува кај жените.   Автор: д-р Александар Макевиќ   Псоријазата (Psoriazis vulgaris) е хронична, системска, воспалителна болест, која примарно ја зафаќа кожата, оптоварувајќи ги пациентите со воспалителни, болни промени кај кои се појавува јадеж...

Read More
detsko-zdravje-dna-anni-farm

  Совети за здраво и среќно растење   Заштита од болести Детското здравје значајно влијае на здравото и безгрижно растење, а усвојувањето здрави животни навики е важен услов за одржување на здравјето во зрелата и поодмината возраст. Заштитата од болести се спроведува со програмата за задолжителна вакцинација, редовен лекарски надзор на децата во текот на предучилишната и училишната возраст, а посебно со систематски прегледи при кои се утврдува телесниот и психичкиот развој на децата, се согледуваат негативните влијанија врз...

Read More