fbpx

ishijalgija Tag

ishijas-apteka-dna-anni-farm

Причини, симптоми и лекување   Статистиката покажува дека во развиените земји дури 50-80 насто од населението почувствувало болка во грбот.   Автор д-р Јелена Биџиќ.   Лумбоишијалгија (ишијас) е синдром кој се манифестира со болка во долниот дел од грбот, долж едната или двете нозе. Болката во крстот , после главоболката е најчеста појава кај човечката популација. Ишијасот е термин за воспаление на нервус ишијадикус. Ишијадикус е најголем периферен нерв во...

Read More
konop-za-aktiven-zivot-DNA-Anni-Farm

Уверете се во благотворното дејство на производите од коноп.   Лековитите својства на канабисот или позната кај нашиот народ како коноп биле познати уште во древна Кина, а за нејзиното благотворно дејство знаеле и Египќаните и старите Грци, Викинзите, и многу други народи. Интересно е да се наведе дека има две врсти на билки едната има психосоматски својства, а другата нема и се користи за добивање на...

Read More

Постојат огромен број на задоволства и активности кои се добри за вашето здравје-како на пример планинарење, прошетки во парк, до разни други активности кои го прават животот поинтересен и поубав. Меѓутоа тоа не го практикувате. Ги одбивате поканите за прошетки, на спортски активности не ни помислувате. Постојано се жалите нешто ве мачи: напнатост во мускулите, зглобовите и тетивите, вкочанетост, ревматизам…? Време е да се стави...

Read More