fbpx

zdrava koza Tag

psorijaza-problematicna-koza

Опасност за целиот организам   Ова заболување може да настане во кој било период од животот, но најчесто се јавува помеѓу 10 и 20 година. Заболуваат подеднакво и мажи и жени, но забележано е дека порано се јавува кај жените.   Автор: д-р Александар Макевиќ   Псоријазата (Psoriazis vulgaris) е хронична, системска, воспалителна болест, која примарно ја зафаќа кожата, оптоварувајќи ги пациентите со воспалителни, болни промени кај кои се појавува јадеж...

Read More
zimata-ja-susi-kozata-dna-anni-farm

Природни решенија за честиот проблем   Време е лесните креми и лосиони да ги замениме со помасни и похранливи препарати.   Автор: Весна Марковиќ     Доаѓањето на постудените денови пред нашата кожа поставува бројни предизвици. Студот и ветерот ја сушат, слоевите од гардеробата ѝ оневозможуваат да биде во контакт со посвеж воздух, додека престојот во затворени простории со сув воздух само дополнително ја влошува ситуацијата. За среќа, постојат решенија од природата кои...

Read More
ОПАСНОСТИ-ЗА-КОЖАТА-НА-ЛЕТУВАЊЕ

Уживајте со внимание   Одењето на летување е она што многумина желно го исчекуваат во текот на целата година. Не дозволувајте невнимание да ви го расипе одморот.   Автор Весна Марковиќ   Долго очекуваниот одмор е пред вас. Без разлика дали сте се упатиле кон морски, езерски или речен брег, или можеби сте тргнале кон планинските врвови, ве очекуваат сите предности на промената на опкружувањето. Меѓутоа, постојат одредени ризици кои секое...

Read More
kremi-za-lice

Правилен избор за адекватна заштита   Нашето лице е изложено на дејството на сончевата светлина во текот на целата година, затоа е неопходно да му обезбедиме соодветна нега и заштита.   Автор Весна Марковиќ   Секојдневната изложеност на клетките на кожата на штетните зрачења остава долготрајни последици кои се акумулираат во текот на животот. Лицето е дел од нашето тело кое е најизложено на штетното дејство на УВА и УВБ зрачења,...

Read More